Zebranie Stowarzyszenia

Zebranie „Winne i niewinne” lubuskiego oddziału SITR .
W dniu 23 stycznia 2016 r. w Winnym Dworku w Górzykowie odbyło się zebranie lubuskiego oddziału SITR .
W szeregach oddziału jest 75 członków. 24 kobiety i 51 mężczyzn. Oddział lubuski powstał z połączenia 3 kół – zielonogórskiego, gorzowskiego i kalskiego. Skupia on osoby z otoczenia lubuskiego rolnictwa. Min. pracowników ODR, rolników i rzeczoznawców. Osoby, którym bliskie jest nasze rolnictwo.
W części oficjalnej, podsumowano poprzedni rok. Zaplanowano też pracę na obecny. W planach poza pozyskaniem nowych członków, znalazły się również propozycje wspólnych wyjazdów i kolejnych spotkań. – Staramy się być aktywni – mówi prezes SITR Agnieszka Wawrzyniak – w tym roku na pewno pojedziemy na kilka wycieczek, ale wyłącznie w naszym województwie, bo promujemy to co nasze, lokalne. Jest tyle pięknych i ciekawych miejsc wartych zobaczenia – dodaje.
Lokalnie było i tym razem. W pięknie położonej winnicy, miejscu klimatycznym i smacznym, rozmowy toczyły się w towarzystwie wina z winnicy gospodarzy.
Menu również oczarowało, dopełniając smakiem. Począwszy od przystawki, na którą podano carpaccio z pieczonego buraka marynowanego w winie, podane z serem solonym oraz dresingiem truflowym. Szef kuchni uraczył również aksamitną zupą duo – krem z białych warzyw w duecie z kremem z zielonego groszku. Na danie główne podano konfitowane udo kacze z karmelizowanymi jabłuszkami i sosem porzeczkowym w kompozycji tradycyjnych kluseczek . Na deser zaserwowano suflet bardzo czekoladowy , serwowany na gorąco z aksamitnym wnętrzem i gałką lodów prawdziwie waniliowych, którego smak czuć w ustach do teraz.
Wszystkich zainteresowanych wstąpieniem do SITR, prosimy o kontakt sitr-zg@wp.pl, sitr-lubuski@wp.pl lub nr tel. 606 453 430.
mw
foto:
1. Część oficjalna zebrania
2. Referują: Agnieszka Wawrzyniak – prezes SITR i Marek Szkoda – Skarbnik SITR
3. Członkowie SITR (od lewej) Marcin Niekrasz, Artur Buksa, Roman Czarnuszko i Marek Szkoda
4. Rozmowy w grupach
5. Przed uroczystą kolacją

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *